Opmerkelijk

Dode en zwaargewonde bij ernstig ongeval op de A15

Echteld – De hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulancedienst rukten zaterdag rond 16.45 uur massaal uit na een ernstig ongeval op de A15 ter hoogte van Echteld. Het bleek te gaan om een eenzijdig ongeval met een personenauto. Voor één inzittende mocht hulp niet meer baten, die overleed ter plekke. Een andere inzittende raakte zwaar gewond.

Ook een traumahelikopter landde op de A15 voor de hulpverlening. De overleden persoon bleek uit de auto te zijn geslingerd. Daar kwam iedere hulp te laat. De zwaar gewonde persoon is naar een ziekenhuis in Nijmegen overgebracht. Er zaten vier personen in de auto, twee van hen raakten niet gewond.

De snelweg (rechts) bij Echteld tot aan de Willem Alexander brug werd afgesloten voor hulpverlening en vervolgens het politieonderzoek. Hiertoe werd later ook de linker rijstrook op de andere weghelft afgesloten. Verkeersongevallenanalyse deed ter plekke (technisch) sporenonderzoek. Ook heeft een politieheli opnamen gemaakt van de situatie. Het onderzoek naar de toedracht is nog gaande.

Meerdere politie-eenheden, onder andere motoragenten en de landelijke eenheid, assisteerden om het verkeer in goede banen te leiden. Ook Rijkswaterstaat was ter plaatse voor de nodige maatregelen.

Slachtofferhulp

Meerdere weggebruikers zijn mogelijk getuige geweest van dit ernstige ongeval en het daarop volgende handelen van de hulpverleners. Zoiets kan danig impact hebben. Voor wie hier behoefte aan heeft is er de mogelijkheid voor Slachtofferzorg. Neem hiertoe contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 en u wordt doorverwezen.

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!