Politieagent bedreigd in Vaassen

Vaassen – De politie in Vaassen had in de nacht van zaterdag op zondag 27 mei de handen vol aan meerdere op zichzelf staande incidenten.

Oplettende agenten zagen rond 22.30 uur een auto met daarin twee personen die zich verdacht gedroegen bij een benzinestation aan de Laan van Fasna. Na controle van de personen en het voertuig troffen de agenten zo’n 90 gram drugs (vermoedelijk hash), een gasalarmpistool en een mes. De twee inzittenden, een 19-jarige man uit Vaassen en een 18-jarige man uit Zwolle zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Ook was er een rond middernacht een vechtpartij tussen meerdere personen aan de Woestijnweg na een burenruzie. Hierbij raakten drie mensen lichtgewond. De politie onderzoekt de zaak. Er is nog niemand aangehouden.

Agent bedreigd;
Verder ontstond er rond datzelfde tijdstip een vechtpartij buiten bij een buurtcentrum aan het Kouwenaarspad tussen bezoekers van een feest. Verschillende groepen gingen met elkaar op de vuist. Een agent die daar ter plaatse was en probeerde te bemiddelen werd dusdanig in het nauw gedreven en bedreigd dat hij zich in zijn dienstauto moest terugtrekken. Hierop werd er een steen door een ruit van de dienstauto gegooid. De agent raakte gelukkig niet gewond. Diverse politie eenheden kwamen ter plaatse om de collega te ontzetten en de vechtpartijen te stoppen. Hierbij werden ondermeer diensthonden en een helikopter ingezet. Na enige tijd keerde de rust terug. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij. Ook wordt onderzoek gedaan naar degene die de agent heeft bedreigd en degene die de steen door de ruit van de dienstauto heeft gegooid. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en treedt hier altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar waar mogelijk ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van politiemensen een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!