GelderlandLandelijk

Ernstig ongeval tussen meerdere vrachtwagens

Een ernstig ongeval op de A12 bij Arnhem zorgde voor een grote inzet van de hulpdiensten, omstreeks 11.35 kwam de melding binnen bij de meldkamer in Arnhem, er zou een aanrijding zijn geweest tussen vier vrachtwagens.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, politie, brandweer, ambulance maar ook een traumahelikopter landde op de snelweg welke helemaal was afgesloten.

De brandweer schaalde op naar middel Hv waardoor er een hulpverleningsvoertuig en een extra blusvoertuig ter plaatse kwamen. Een van de vrachtwagenchauffeurs raakte ernstig gewond en heeft zo’n 45 minuten bekneld gezeten in zijn vrachtwagen, twee andere chauffeurs zijn ook gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg raakte door de chaos compleet geblokkeerd, waardoor het verkeer in de omgeving maandag volledig vastloopt. Het getroffen deel van de A12 richting Duitsland is vermoedelijk tot 20.00 uur dicht, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De wegbeheerder adviseert om te rijden via de A50, A15 en A325. In de richting van Utrecht wordt verkeer over de vluchtstrook geleid. Om het ingesloten verkeer erlangs te laten, haalt Rijkswaterstaat de vangrail eruit.

Update

De weg is inmiddels weer vrijgegeven!

Foto: Luciano de Graaf

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!