Reeks overvallen teistert Apeldoorn

De afgelopen weken is Apeldoorn geteisterd door een golf aan overvallen. Onder andere de Kruidvat, Wibra, Big Bazar en vandaag de Trekpleister zijn overvallen.

Dader(s)

De politie onderzoekt momenteel of de dader van vanmiddag gezien is bij eerdere overvallen die in Apeldoorn plaatsvonden. Vanmiddag ging het om een man in zwarte kleding, een zwarte rugtas, schoenen met witte zolen, een licht getinte huid die is gevlucht op een damesfiets met een mandje voorop, een kinderzitje achterop en mogelijk groene spatborden aan de achterkant. De politie spreekt over licht getinte man van ongeveer 1.80 meter lang.

De overvaller van de Big Bazar aan de Mariastraat en de Kruidvat aan de Hofstraat op 13 juni word gelinkt aan de overal van de Kruidvat aan de Linie.

De dader van de overval van de Kruidvat aan de Linie

Tijdlijn Overvallen

De volgende winkels zijn overvallen afgelopen 2 weken

  • Woensdag 13 juni – Big Bazar aan de Mariastraat
  • Woensdag 13 juni – Kruidvat aan de Hofstraat
  • Zaterdag 16 juni – Wibra aan de Aderlaarslaan
  • Maandag 18 juni – Kruidvat aan de Linie
  • Vrijdag 22 juni – Trekpleister aan het Mercatorplein

Onderzoek

De politie heeft alle zaken in onderzoek en zoekt naar verbanden tussen de 5 overvallen in de afgelopen 2 weken in Apeldoorn. Ondertussen zijn bewakingsbeelden vrijgegeven van de overval van de Kruidvat aan de Linie. Mogelijk is dit dus de man die al eerder de overvallen pleegde op de Kruidvat aan de Hofstraat en Big Bazar aan de Mariastraat.

De politie zei onlangs ten aanzien van de laatste overvallen rekening te houden met één dader. ‘Ik ben blij dat de politie een daderprofiel heeft’, aldus de burgemeester van Apeldoorn. ‘De tijd wijst uit hoe lang het duurt voordat we hem te pakken hebben.’

Burgermeester

De burgemeester op Omroep Gelderland over de overvallen in Apeldoorn:

 

Uitzending Bureau GLD 20 juni

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!