Man aangehouden voor overvallen Apeldoorn

De politie heeft op zondagmiddag 24 juni een verdachte aangehouden voor een reeks overvallen in Apeldoorn. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Hij word verdacht van het overvallen van meerdere winkels in korte tijd in Apeldoorn.

Hard gewerkt

De politie ontving de afgelopen weken tientallen tips. Mede na aanleiding van deze tips is een 30 jarige man aangehouden. Een speciaal overvallen team heeft samen met het politieteam in Apeldoorn hard samengewerkt om de dader te vinden. Afgelopen week zijn beelden van de overvaller getoond in het opsporingsprogramma Bureau GLD, wat tientallen reacties opleverde.

Verblijfplaats

De politie heeft veel tijd gestoken in de dader om te achterhalen waar hij verbleef. Hij had geen officiële verblijfplaats De man is vanmiddag in Amsterdam aangehouden en word de komende dagen verhoord door de politie.

Opluchting

De burgemeester van Apeldoorn, John Berends, is opgelucht laat hij weten.

,,Alhoewel het een verdachte is, en je dus altijd een slag om de arm moet houden of het inderdaad de dader is, is dit een geruststellende gedachte”, geeft Berends via een woordvoerder aan. ,,We zijn ontzettend blij omdat dit door samenwerking tussen inwoners, ondernemers en politie is gelukt.”

Dader

Of het daadwerkelijk de dader is die de overvallen heeft gepleegd moet onderzoek uitwijzen. Tot die tijd is de man nog verdachte tot het tegendeel word bewezen.

Foto: Politie Eenheid Den Haag

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!