Brandweer baalt van ‘ramptoerisme’ bij inzet

De Brandweer van Beekbergen baalt er van dat gisterenavond bij een brand tussen golfclub de Scherpenbergh en de spoorlijn van VSM veel mensen naar de brand toe gingen zelfs met kleine kinderen. Gisterenavond brak hier rond 18:30 een bosbrand uit.

Gevaren

De brandweer van Beekbergen laat op hun Facebookpagina weten:

“Wij willen als brandweerman/vrouw er niet aandenken wat er kan gebeuren als een natuurbrand echt om zich heen grijpt of er een ramptoerist onder een hulpverleningsvoertuig terecht komt.”

 

Laat de hulpdiensten hun werk doen, loop ze niet in de weg en ga zeker niet richting de brand lopen, helemaal niet met kleine kinderen. Vuur kan sneller om zich heen grijpen dan u denkt. Hulpdiensten moeten ten alle tijden ongestoord hun werk kunnen doen en zitten niet te wachten op ramptoerisme. Houd altijd afstand, loop hulpverleners niet in de weg en denk om uw eigen veiligheid.

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!