Getuigenoproep: Wie reed opa Daniël van zijn fiets?

De politie van Apeldoorn is op zoek naar getuigen die op 3 juli 2018 iets hebben gezien tussen 10:45 uur en 11:00 uur op de Laan van Westenenk. Hier werd die ochtend een oude man van zijn fiets gereden door een wielrenner. De wielrenner is nog steeds spoorloos.

Signalement

De politie heeft samen met de familie een signalement verspreid:

  • Blanke man
  • Ongeveer 30 jaar oud
  • Normaal postuur
  • 1,80m lang
  • Droeg een donkere fietshelm, donker gekleurde kleding met de kleuren rood, groen, geel en blauw

Toestand slachtoffer

De 76-jarige Daniël is inmiddels weer thuis nadat hij in het ziekenhuis had gelegen. De man liep een hoofdwond op nadat hij van zijn fiets tegen het trottoir viel. ‘Het bloed spoot eruit. Op het fietspad zag ik overal bloed. Hij was helemaal de weg kwijt.’ Dat vertelde zijn vrouw. Het gaat na omstandigheden goed met de man.

Hulp

De kleindochter van de 76-jarige Daniël, Lisanne, poste op Facebook een bericht met een zoekactie. Daarop werd zowel negatief als positief gereageerd. “Niet alle wielrenners zijn slecht” verteld Lisanne. Onder andere hebben meerdere wielrenners geholpen met de zoekactie. De dank daarvoor is heel groot.

De politie is erg onder de indruk van Lisanne. Zij waren verbaasd dat zij zover was gekomen. Er is al een mogelijke dader in beeld bij de politie.

Oproep

Mocht u informatie hebben over de wielrenner, weten wie de man is of waar hij woont, of bent u getuige geweest van de aanrijding in de ochtend van dinsdag 3 juli tussen 10:45 en 11:00 uur? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt dan het volgende nummer vermelden: PL0600 – 2018295662

 

Foto: Lisanne Rijks

 

 

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!