Diverse auto’s fout geparkeerd in Apeldoornse wijken

Op diverse plekken in verschillende wijken in Apeldoorn staan veel fout geparkeerde auto’s. Dit laat de postcommandant van brandweer Apeldoorn De Maten weten op Twitter.

Hinder

Doordat er diverse auto’s fout geparkeerd staan kunnen de wagens van hulpdiensten waaronder de brandweer met grote bluswagens er niet langs rijden. “Naast ergernis, levert dit ook verkeersonveilige situaties op.” zegt de postcommandant. Hulpdiensten ondervinden bijna wekelijks hinder aan fout geparkeerde voertuigen. Ze kunnen er soms nog maar net langs en in sommige gevallen kunnen ze er helemaal niet langs waardoor ze moeten omrijden of te voet verder moeten gaan.

Parkeren

Parkeer uw auto altijd in een parkeervak of langs de weg waar het is toegestaan maar wel zo op een manier dat hulpdiensten en andere voertuigen er nog gemakkelijk langs kunnen rijden. Het niet goed parkeren van een auto kan u een boete van €90 opleveren. Bespaar uzelf deze kosten en voorkom dat hulpdiensten (te) laat aankomen bij de melding.

 

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!