Kampvuur leidt tot bosbrand Beekbergen

Een kampvuur in de bossen aan de Bruggelerweg in Beekbergen heeft voor een bosbrand gezorgd waar veel brandweer op af kwam. Dit heeft Team Brandonderzoek (TBO) bevestigd na afloop.

Kampvuur

Onbekenden hadden een kampvuur gemaakt in de droge bossen waardoor de brand is overgeslagen op de omgeving. Door snel en kordaat optreden van de brandweer is de brand beperkt gebleven. De brand werd ontdekt door het brandweer verkenningsvliegtuigje Ajax-Zuid van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. De omtrek van de brand bedroeg ongeveer 10 bij 10 meter. Wie het kampvuur had aangemaakt is niet bekend.

Waarschuwing

De veiligheidsregio heeft al eerder gewaarschuwd voor extreme droogte in bossen. Mensen moeten dus oppassen met het weggooien van sigaretten, glas en andere soorten brandbaar spul. Een kampvuur maken in de bossen kan leiden tot desastreuze gevolgen.

Foto’s: VNOG Twitter

 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!