Rijkswaterstaat en brandweer waarschuwen, pas op met sigaretten

Rijkswaterstaat en de brandweer waarschuwen mensen op te passen met de dingen die ze zomaar uit het raam gooien langs de weg,

Één sigaret kan al voor desastreuze gevolgen zorgen. Zo ook gisteren langs de A1 bij Voorst. Daar stond de berm in lichterlaaie nadat iemand waarschijnlijk een brandende sigaret naar buiten had gegooid.

Extreme droogte

Nederland kampt al weken met extreme droogte. Voor de aankomende weken is ook geen regen voorspeld. Weermannen voorspellen zelfs dat rond eind volgende week de temperaturen kunnen oplopen naar de 40ºC. In de gehele regio zijn al diverse (grote) natuurbranden geweest.

 

⇑ Een kampvuur zorgde voor een bosbrand eerder in Beekbergen

Waarschuwing

Ook de Veiligheidsregio’s in Nederland waarschuwen mensen om op te passen met het afval wat ze achter laten in bossen met name glaswerk, metaal en vuur. Vuur maken in een droog bos is niet alleen heel onverstandig in deze periode, het is ook verboden omdat 1 klein kampvuurtje zo een compleet bos kan laten afbranden.

PAS OP MET OPEN VUUR EN SIGARETTEN. Laat geen afval achter (zoals glaswerk of metaal dit kan zorgen voor een vergrootglas effect) en maak geen vuur in extreem droge gebieden! 

Weersvoorspelling

Onderstaand is de weersverwachting voor de aankomende 2 weken. Zoals u ziet blijft het kurkdroog.

(Tekst gaat verder onder de foto)

⇑ De 14-daagse weersverwachting van Buienradar

 

⇑ Brand op de Oldebroekseheide gezien vanuit Deventer

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!