Eerste hittegolf voorbij, tweede op komst

We zijn nog aan het ‘bijkomen’ van de eerste hittegolf en de tweede staat alweer voor de deur. De aankomende dagen gaat de temperatuur weer voorbij de 30 graden.

Tropische temperaturen

De aankomende dagen stijgt de temperatuur rap naar de 30 graden. Vrijdag word 33 graden voorspeld en daarna blijft de temperatuur rond de 30 graden schommelen. Voor een landelijke hittegolf moet het kwik in De Bilt vijf dagen achter elkaar de 25 graden aantikken. Van die vijf dagen moeten er drie tropisch zijn, oftewel met 30 graden op de thermometer.

De eerste landelijke hittegolf in drie jaar tijd kwam afgelopen zaterdag ten einde, toen de temperatuur op het hoofdkantoor van het KNMI onder de 25 graden dook.

Branden

De kans op natuurbranden blijft onverminderd hoog. Er zijn de afgelopen dagen slechts enkele regenbuien geweest maar dit is niet genoeg om de natuur weer nat te krijgen. De kans op natuurbranden blijft dus aanwezig. De waarschuwingen van het KNMI, de veiligheidsregio’s en de brandweer blijven dus ook actief.

 

Foto: Shutterstock

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!