Nieuwe Rapid Responders voor Veiligheidsregio Gelderland-Midden

Sinds vandaag heeft de Veiligheidsregio Gelderland-Midden de beschikking over enkele nieuwe Volkswagen Tiguan Rapid Responders.

Vervanging

De oude Rapid Responders waren inmiddels al zwaar verouderd. Dit waren Mercedes Benz auto’s uit het jaar 2009. De veiligheidsregio had inmiddels al beschikking over nieuwe ambulances en motoren. De rapid responders die nu rijden zijn dus een mooie vervanging van de oude Mercedes Benz auto’s.

De nieuwe wagens zullen gestationeerd staan op de hoofd ambulancepost van de regio in Arnhem op bedrijventerrein IJsseloord aan de Meander.

Nieuw

De wagens zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en zijn ruimer ingedeeld in vergelijking met de voorganger. Zo gaat de regio mee met de tijd en zo is het wagenpark weer voorzien van wagens die up-to-date zijn. Ze hebben een stoerder karakter en zijn sneller dan de voorgangers.

De Rapid Responder is een klein ambulancevoertuig, waarin een ambulanceverpleegkundige alleen rijdt. Door het kleinere formaat van het voertuig kan de Rapid Responder zich onder meer sneller verplaatsen door het verkeer. “De Rapid  Responder kan precies dezelfde hulp bieden als een gewone ambulance. Het enige wat een Rapid Responder niet kan is een patiënt naar het ziekenhuis vervoeren.

 

Foto: Algemeen Commandant GHOR Gelderland Midden R. Diets

 

 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!