Belgische agent doodgeschoten, Nederlander opgepakt

In de Belgische plaats Spa is vannacht een 38-jarige politieman doodgeschoten vanuit een auto tijdens een verkeerscontrole. Dit gebeurde rond 02:00 uur. De agent overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Verdachte

De politie heeft een verdachte opgepakt in de bossen niet ver weg van het incident. Het Belgische parket bevestigt dat het gaat om de 36-jarige Ivo T. Hij zou al bekend staan bij het gerecht voor slagen en verwondingen. De Belgische autoriteiten zijn nog op zoek naar meerdere verdachten.

Schietpartij

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou een groepje Nederlanders de toegang zijn geweigerd tot een café in de avenue Reine Astrid in Spa. De politie werd opgeroepen en een patrouille controleerde daarbij het voertuig waarin de Nederlanders zaten.

Volgens het parket werd de agent om 2 uur ’s nachts doodgeschoten door één van de passagiers. Er werd nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar tevergeefs. Het is nog niet duidelijk of de opgepakte verdachte ook de schutter is. T. zou bij de schietpartij wel in de buik geraakt zijn.

De Belgische minister van Veiligheid en Binnenlandse  zaken laat weten geschokt te zijn.

 

Na minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon betuigt ook premier Charles Michel zijn medeleven. “Een aanval op een agent in functie is een aanval op onze democratische samenleving”, stelt de premier in een persbericht.

“Het hele politiekorps is in zijn hart getroffen door deze tragische gebeurtenis. Dit voorval toont aan dat de opdracht van politieagent veel moed en waakzaamheid vergt. Ik wil hulde brengen aan de mannen en vrouwen die, soms met gevaar voor eigen leven, investeren in een taak die zo essentieel is voor onze democratische maatschappij.”

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!