[UPDATE] Jos Brech aangehouden in Spanje na gouden tip

Jos Brech, de verdachte in de moordzaak van Nicky Verstappen is zojuist aangehouden door de Spaanse politie. Dit bevestigd misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

De man zit vast in een Spaanse cel en wordt op korte termijn overgeleverd aan Nederland.

De politie kwam Jos op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.

Jos Brech woonde in een tentje en een verlaten huis met andere dakloze mensen op zon 50 á 60 kilometer van de Spaanse stad Barcelona.

Hoe snel Brech kan worden uitgeleverd aan Nederland hangt volgens Peter R. de Vries af van de mate van de medewerking van de verdachte.

Gouden tip

De Telegraaf ontving de gouden tip van Erik die niet met zijn echte naam wilt reageren. Volgens de Telegraaf is dit een lezer van hun krant. De man wil verder uit de publiciteit blijven.  Hij stond wel sinds zaterdag in contact met De Telegraaf. Deze krant hield de tip stil om het politie-onderzoek niet te frustreren.

Volgens Erik zag Jos Brech er niet verwilderd uit maar keurig netjes gekleed. De man had hem eerder deze maand al eens gezien nog voor de uitslag van het DNA onderzoek bekend werd gemaakt.

Vandaag begint om 10.00 uur een persconferentie van de de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!