Grote brand seniorencomplex Wormerveer, bewoners geëvacueerd

Gisterenavond is omstreek 23.30 een grote brand uitgebroken in een seniorencomplex aan de Amandelbloesem in Wormerveer.

Brand

De brand brak door nog onbekende reden uit in het complex en bracht een forse rookontwikkeling met zich mee. De brandweer heeft rond 23:50 opgeschaald naar GRIP 1 voor de ontruiming van zo’n 80 bewoners van het complex.

Evacuatie

De brandweer die met veel materiaal ter plaatse kwam besloot bij aankomst tot een onmiddellijke ontruiming van de laagbouw vanwege de rookontwikkeling. De bewoners werden begeleid door medewerkers van de ambulancedienst en werden opgevangen in de Molukse kerk verderop in de straat.

Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Wel is 1 bewoner onwel geworden en opgevangen door het ambulancepersoneel.

Rond 02.00 gaf de brandweer het pand vrij en konden de bewoners weer terug naar hun appartement. De brand heeft gewoed in de laagbouw van het complex, vermoedelijk in de keuken van een recreatieruimte.

 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!