Feestende gevangenen met drugs en smartphones Justitieel Complex Zaanstad

Het ministerie van Justitie en Veiligheid is vandaag een zoekactie begonnen naar de aanwezigheid van onder meer drugs en mobiele telefoons in het Justitieel Complex Zaanstad.

Drugs en Smartphones

Enkele dagen geleden zijn er beelden gelekt waarop te zien is hoe gedetineerden feesten met smartphones en vermoedelijk drugs. ,,Dit is onacceptabel”, zo reageerde een woordvoerster van het ministerie.

Straf

Gedetineerden op de beelden zullen volgens de woordvoerster een ‘gepaste straf’ krijgen. Ook Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie zal gaan onderzoeken hoe de verboden goederen het complex zijn binnengekomen en welke maatregelen er noodzakelijk zijn om herhaling te voorkomen.

Ruim 2 jaar geleden werd het nieuwe complex in gebruik genomen. De beelden die zijn gelekt, zijn gelekt naar De Telegraaf.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!