Alle verdachten schietincidenten Zaandam aangehouden

De politie heeft zojuist laten weten dat alle 3 de verdachten zijn aangehouden na aanleiding van de schietpartij op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober.

Verdachten

De politie was eerst op zoek naar de broers Giovanni (32) en Gilano (24). Gilano heeft zichzelf aangegeven op het politiebureau en Giovanni vluchtte naar Suriname maar liet eenmaal daar via zijn advocaat weten zich te willen melden bij de politie. Na aankomst op Schiphol is hij direct aangehouden.

De derde verdachte werd zondagmiddag in Amsterdam aangehouden door een arrestatieteam van de politie.

De aangehouden mannen worden verdacht van poging moord / poging doodslag en bevinden zich in alle beperkingen. Zij zullen deze week worden voorgeleid bij de rechter commissaris die over de voorlopige hechtenis zal beslissen.

Slachtoffer

Het 19-jarige slachtoffer is buiten levensgevaar en ligt nog in het ziekenhuis. Ook hij is aangemerkt als verdachte in het onderzoek en inmiddels aangehouden omdat hij geschoten zou hebben op de Burcht in het centrum van Zaandam.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!