[GRIP 1] Zeer Grote Brand in Woning Zaanweg Wormerveer

Omstreeks 16.50 werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Zaanweg in Wormerveer. Het betreft een woning naast Stelling Wonen. De weg is afgesloten.

Opschaling

Al snel werd er binnen 6 minuten opgeschaald naar grote brand. Brandweer uit Zaandam, Wormer, Krommenie, Wormerveer en Uitgeest zijn ter plaatse. Ook de brandweer van de Houtveldweg gaat ter plaatse met een waterwagen voor waterwinning. Ook de Officier van Dienst Geneeskunde is ter plaatse gegaan. 2 Hoogwerkers, 4 bluswagens en Officieren werden opgeroepen.

Rond 17:10 werd er opgeschaald naar Zeer Grote Brand waarna ook brandweer Zaandijk werd opgeroepen en het Hulpverleningsvoertuig van Wormerveer. Omstreeks 17:14 werd het sein GRIP 1 afgegeven. Uitleg GRIP 1: “Bronbestrijding. Incident van beperkte afmetingen. Afstemming tussen de verschillende disciplines nodig.” Ook een meetploeg vanuit Oostzaan kwam ter plaatse.

 

Bij de brand komt veel rook vrij. Blijf uit deze rook en schakel indien nodig ventilatie uit en sluit ramen en deuren.

 

⇑ De woning waar de brand woedt

⇑ De Zaanweg in Wormerveer

 

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!