[VIDEO] Brand in keuken Pizzeria Vesuvio Brinklaan Apeldoorn

Omstreeks 22:30 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in pizzeria Vesuvio op de Brinklaan in Apeldoorn.

Rookontwikkeling

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland komt er veel rook uit een pizzeria welke langs bovenliggende appartementen trekt. Ook zouden er nog mensen in het pand zijn. De brandweer is met meerdere wagens onderweg en heeft het sein ‘middelbrand’ gegeven. Ook is een ambulance opgeroepen. De straat hangt vol met rook. De politie heeft de straat afgezet. Onder andere een hoogwerker en waterwagen werden gealarmeerd.

Onderzoek

De brandweer is met 2 ploegen op onderzoek uit in het pand. Ook worden de bovenliggende woningen gecontroleerd of de bewoners er inmiddels uit zijn. De Veiligheidsregio gaat een persvoorlichter ter plaatse sturen.

Ontruimd

De bovenliggende appartementen zijn ontruimd en de bewoners worden opgevangen door hulpverleners. Een ambulance staat paraat.

Brand meester

Rond 23:30 gaf de brandweer het sein brand meester. Een brand in de keuken was de oorzaak van de flinke rookontwikkeling. De bovenliggende woningen worden geventileerd. Het gaat om 8 appartementen. De 15 bewoners hebben deze op tijd kunnen verlaten. Wanneer de bewoners terug kunnen is nog niet bekend. Dit hangt af of de woning na meting veilig is of niet beschadigd is door teveel rook. De oorzaak van de brand is onbekend. het Team Brand Onderzoek doet onderzoek. Salvage handelt de schade af.

Video & Foto’s

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!