Twee politieagenten mishandeld Zaandam en Wormerveer

Gisterenavond zijn tot 2 keer aan toe politieagenten mishandeld door een meisje en en man in Zaandam en Wormerveer.

Mishandeling Wormerveer

Zondagavond kreeg de politie melding dat er een vermist meisje was aangetroffen in een woning in Wormerveer. Een Officier van Justitie had de aanhouding, opsporing en terugbrenging van het minderjarige meisje bevolen.

Toen agenten ter plaatse kwamen, gingen zij in gesprek met het meisje. Zij wilde niet meewerken en stond halverwege de trap. Na een aantal keer op haar ingepraat te hebben, gaf ze aan nog steeds niet mee te willen werken. Toen de agenten haar onderarm vastpakten, gaf zij de betrokken agent een trap en begon ze de collega te slaan. Hierna is het meisje aangehouden inzake mishandeling van een agent in functie.

Mishandeling Zaandam

Een uur later gaven andere agenten een bestuurder van een bromfiets een stopteken op de A.G. Verbeekstraat in Zaandam. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen en werd bijdehand. Toen hij wilde gaan steppen met de bromfiets met de sleutel in het contact (wat niet mag zonder rijbewijs) werd hij wederom gewaarschuwd. Hierop gaf hij uit het niets een slag in het gezicht van een agent.

De 16-jarige Zaandammer is direct aangehouden en overgebracht naar bureau Zaandijk.

Beide agenten va beide voorvallen hebben direct aangifte gedaan. Geweld tegen de politie wordt nooit getolereerd. De politie doe altijd aangifte en er zal altijd proces-verbaal worden ingestuurd naar het Openbaar Ministerie.

 

 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!