Politie Oost-Nederland ontevreden over nieuwe Mercedes politieauto

De nieuwste politiewagen van Politie Oost-Nederland die nog maar net in dienst is genomen ligt nu al onder vuur. Uit diverse districten van Oost Nederland waaronder Apeldoorn komen diverse klachten binnen.

Ruimte

Agenten klagen over de krappe ruimte in de auto. Zowel achterin als voorin is de wagen een stuk kleiner geworden in vergelijking met de oude Volkswagen Tourans. De kofferruimte is kleiner geworden en het vervoeren van arrestanten gaat ook een stuk lastiger vanwege de kleine ruimte achterin het voertuig. Oost-Nederland bestaat uit vijf politiedistricten, de klachten komen uit de districten Apeldoorn, Arnhem en Twente. Het klopt dat de Mercedes iets krapper is dan de Volkswagen, maar in de nieuwe wagen moet 95 procent van het personeel goed kunnen zitten.

Als agenten met een kogelwerend vest en wapen in de auto moeten gaan zitten komen ze al gauw in de knel te zitten door het hoge middenconsole van de auto. Volgens diverse agenten zou de auto voor langere agenten een echt ramp zijn.

Drempels

Ook ligt de nieuwe Mercedes B serie te laag bij de grond waardoor het nemen van drempels een stuk lastiger word als er met spoed word gereden. Drempels moeten enorm zacht worden genomen in vergelijking met de huidige Volkswagens. Bij een iets te hoge snelheid raakt de bodemplaat al de drempel waardoor er sneller schade ontstaat.

De korpsleiding neemt alle klachten uitermate serieus op en bekijkt ook alle klachten stuk voor stuk. Zegsman Gerrit van de Kamp van de ACP, de andere politiebond, herkent de signalen. ,,De politie is bezig die klachten te beoordelen. We wachten die uitkomsten eerst af.”

Over een langere periode komt de Mercedes Benz B-Klasse steeds vaker in het straatbeeld. Ook zullen de huidige Volkswagen Transporter busjes worden vervangen door Mercedes Benz Vito busjes.

⇑ De nieuwe politievoertuigen komen langzamer maar zeker overal in Nederland te rijden.

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!