Nieuwe Audi interventiewagens de weg op

Sinds korte tijd zijn de splinternieuwe Audi politiewagens de wegen op gegaan door heel Nederland. Deze Audi’s gaan de komende tijd de huidige Volvo’s vervangen.

Audi

Reden nummer één voor de politie om over te stappen op de Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic zijn de prestaties van de Duitse wagen.  Het word slechts een kat en muis spelletje tijdens achtervolgingen op de Nederlandse snelwegen. De auto heeft een sportieve uitstraling uitgerust met lichtmetalen velgen. Ook krijgen deze wagens de ANPR camera. Een camera die kentekens registreert en zo eventuele openstaande boetes of misdaden kan achterhalen.

Technisch

De Audi is voorzien van een 3.0 TDI dieselmotor met 272 PK. De wagen heeft een topsnelheid van 250km/h en gaat van 0 naar 100km/h in slechts 5,5 seconden.

De wagen is voorzien van alle nieuwste technische snufjes en voorzien van een brede lichtbalk in tegenstelling tot de Volvo welke een blauw pit achterop had. Binnenin krijgen politieagenten een extra scherm.

De auto’s gaan 250.000 kilometer of vijf jaar in dienst. Uiteindelijk zal een Audi niet de 5 jaar gaan aantikken omdat de wagens simpelweg nu al in 1 jaar tijd ruim 100.000 kilometer rijden.

Volvo

De komende tijd zullen steeds meer Audi’s te vinden zijn op de Nederlandse snelwegen. De oude Volvo V70’s zullen dus langzaam maar zeker gaan verdwijnen. De Volvo heeft jarenlang trouwe dienst gedaan voor de Nederlandse politie.

⇑ De nieuwe Audi in vergelijking met de oude Volvo V70

Foto’s: Dutch Emergency Photo’s Flickr/Ide Nauta Link

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!