Dinsdag gladheid en sneeuwval door Nederland

Morgen (dinsdag) moeten weggebruikers rekening houden met gladheid en sneeuwval door heel Nederland.  Een neerslaggebied trekt vanaf dinsdagochtend over het land. Daarbij valt op veel plaatsen 2-3 cm.

Sneeuw

Verwacht word dat rond 07:00 de eerste sneeuw Nederland zal binnentrekken in het uiterste Zuid-Westen van Nederland waarna de sneeuw langzaam richting het oosten trekt om uiteindelijk rond 11:00 uur een lijn te vormen van Eindhoven, Wageningen en Leeuwarden.

Ook in de middag zal het gaan sneeuwen. Door de matige tot krachtige wind kan de sneeuw gaan opstuiven.

Gladheid

Morgen overdag komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit wat betekend dat het glad kan zijn op de wegen. Provincies zetten strooiwagens in de aankomende uren om zo de gladheid te kunnen bestrijden. De kans op ongelukken word door de gladheid groter dus voorzichtigheid is geboden. De minimumtemperatuur varieert van -1 in de kustgebieden tot -4 in het binnenland. Door bevriezing van natte wegen en sneeuwresten kan het vooral in woonwijken waar niet gestrooid wordt erg glad worden.

Treinen

Morgen rijdt NS minder treinen in heel Nederland Omdat voor 22 januari sneeuw wordt voorspeld, nemen NS en ProRail het zekere voor het onzekere en passen zij de dienstregeling aan. Toch kan sneeuwval leiden tot meer hinder voor treinreizigers. Daarom raad de NS reizigers aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. Houdt u rekening met langere reistijden of drukte in de trein. Plan je reis via de Reisplanner.

Schiphol

Ook kan door de verwachte sneeuwval morgen op Schiphol vertragingen voorkomen en vluchten geannuleerd worden. Blijf Schiphol.nl, de Schiphol app of je luchtvaartmaatschappij controleren voor de laatste vluchtinformatie.

December 2017. Nijkerk (Gelderland) gehuld in een dik pak sneeuw.
error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!