Komende nacht temperaturen tot -14°C, zware spits op komst

Aankomende nacht gaat het weer flink vriezen. Op de Veluwe kan het door het sneeuwdek lokaal -14°C worden. Sneeuw op de wegen gaat dus aanvriezen.

Code Geel

Voor de aankomende 2 dagen is code geel nog actief voor (extreme) gladheid op de wegen. De strooidiensten zetten alles op alles om alle wegen begaanbaar te houden. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het verraderlijk glad zijn. De laagste temperatuur ooit in De Bilt gemeten is -24,7 graden. Dit was op 27 januari 1942.

Ochtendspits

Overdag kunnen de temperaturen schommelen rond het vriespunt. Lokaal kan gladheid optreden en gladheidsbestrijding nodig zijn. Hierdoor kan de toch al drukke ochtendspits net wat zwaarder uitpakken, maar grote problemen voorziet Rijkswaterstaat niet.

Ongelukken

De afgelopen 2 dagen zijn er al meerdere glij partijen geweest. Ook de aankomende 2 dagen moet u behoedzaam blijven. Matig uw snelheid en rem niet onnodig hard.

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!