Babbeltrucs in Apeldoorn

Bij de politie komen er steeds meer meldingen binnen dat oudere mensen telefonisch worden benaderd met een onsamenhangend verhaal.

Babbeltruc

De persoon aan de andere kant van de lijn spreekt over een gaslucht die in de buurt wordt geroken en vraagt dan of hij even langs mag komen om te ruiken. Tevens komen er ook meldingen binnen van telefoontjes van de milieupolitie over illegaal gedumpte afval.
Enkele dagen geleden was een 90-jarige vrouw nog het slachtoffer van een babbeltruc.
Dit is het begin van een babbeltruc om binnen te komen. Vertrouw dit niet. Mocht u de persoon die u belt niet vertrouwen, verbreek dan de verbinding. Doe nooit zomaar de deur open voor onbekende personen. Mochten er verdachte personen bij uw woning staan, neem dan direct contact op met de politie. Heeft u buren op leeftijd houdt, elkaar dan in de gaten.
Bij verdachte situaties kunt u direct 112 bellen.

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!