Meisje (18) gered van verdrinkingsnood Hoenderloo

Een 18 jarig meisje uit Hilversum is vrijdagmiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat zij levenloos in het water werd aangetroffen op Veluwe Camping De Pampel in Hoenderloo.

Bijna verdronken

De vrouw werd door drie meiden levenloos aangetroffen. Campingpersoneel haalde de vrouw uit het water waarna zij direct waren begonnen met de reanimatie. De hulpdiensten die inmiddels in kennis waren gesteld, rukten massaal uit.

Traumahelikopter

Ook een traumahelikopter landde op een veld naast de camping. De jonge vrouw is uiteindelijk met hartslag overgebracht per helikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen. Volgens de politie is haar toestand kritiek.

Onwel

De oorzaak is vermoedelijk dat de vrouw onwel is geworden, maar dit moet onderzoek uitwijzen. De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks van de campinggasten. Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.