Niet drie maar één brandweerkazerne Apeldoorn

Als het aan directeur Diemer Kransen van Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland ligt moeten de 3 brandweerkazernes in Apeldoorn worden samengevoegd tot 1 grote kazerne.

Financiële problemen

Bij de Veiligheidsregio zijn er al geruime tijd grote financiële problemen. Die problemen blijven zich opstapelen, sinds bekend werd dat de brandweerorganisatie ruim 2,5 miljoen euro tekort kwam over 2018.

Kazernes

Apeldoorn kent nu 3 kazernes en één hoofdkantoor:

  • Apeldoorn Hoofdpost aan de Vosselmanstraat
  • Apeldoorn De Maten aan de Beatrijsgaarde
  • Apeldoorn Zuid aan de Saba
  • VNOG Hoofdlocatie aan de Europaweg

De burgemeester constateert dat de VNOG-directeur vanuit de noodzaak tot kostenbeheersing verkent of er posten dicht kunnen. Welk ‘dekkingsplan’ realistisch is moet uiteindelijk nog blijken. ,,Op langere termijn worden mogelijk keuzes gemaakt voor het samenvoegen van locaties. Dat zou zo maar ook in Apeldoorn kunnen gebeuren. Ik ben enorm voorstander van één grote locatie waarin de huidige locaties Europaweg, Vosselmanstraat en Saba opgaan. Dat zou een enorme operationele slagkracht geven.’ vertelt Kransen

 

Of de plannen ook daadwerkelijk worden doorgevoerd, is nog niet bekend.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!