Man bedolven onder ingestort gebouw Apeldoorn

Bij een deels ingestort pand aan de Beekstraat in Apeldoorn is maandag vroeg in de avond een gewonde gevallen.  Vanaf de Stationsstraat was het werk van de hulpdiensten goed te volgen.

Aanvankelijk ging het verhaal dat er een explosie plaats had gevonden. Dit bleek niet het geval. Tijdens sloopwerkzaamheden was een muur met veel lawaai naar beneden gestort. Het slachtoffer kwam onder het puin terecht. Hij werd bevrijd door de brandweer. De man zou letsel aan zijn buik en hoofd hebben.

Onder meer de traumaheli werd opgeroepen, hulpdiensten gingen met spoed naar de plek van het ongeval. De helikopter landde aan het begin van de avond op het Marktplein in de stad. De straat was enige tijd afgezet. Een arts van het medisch team van de traumaheli is meegegaan met het slachtoffer in de ambulance. Die ging met spoed onderweg naar het ziekenhuis.

De achterkant van een aantal panden aan de Beekstraat wordt momenteel ingekort. De gemeente heeft de grond nodig om ook hier beek De Grift weer bovengronds te brengen. In het leegstaande pand was al een muur geplaatst  die de nieuwe achterwand gaat vormen. In het gebouw maakte jaren geleden Sportshop Walter van den Belt naam. Oriëntal Foods deed er als laatste zaken voor het pand leeg kwam te staan.

De achterwand had geen dragende functie, waardoor er geen verder instortingsgevaar is. De arbeidsinspectie gaat onderzoek naar het ongeval doen.

Tientallen nieuwsgierigen bekeken vanaf de Stationsstraat het werk van de hulpdiensten.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!