Traumahelikopter opgeroepen voor ongeluk Zutphensestraat

Op de Zutphensestraat in Apeldoorn heeft dinsdag aan het einde van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een scooterrijdster. De scooterrijdster raakte dusdanig gewond dat er een traumahelikopter moest landden.

Hoofdletsel

Het ongeval gebeurde rond 17.25 uur. Een auto wou afslaan de parkeerplaats op bij de Tol en zag hierbij de scooterrijdster over het hoofd. Zij kwam hard op haar hoofd terecht en liep hoofdletsel op. Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Omdat de ambulancebroeders het zekere voor het onzekere wouden nemen, lieten zij de inmiddels opgeroepen traumahelikopter door vliegen zodat de MMT arts het slachtoffer kon nakijken.

Traumahelikopter

De traumahelikopter landde bij het Omnisport Centrum op de Voorwaarts. De ambulance is met spoed daar heen gereden waar de MMT arts stond te wachten. De MMT arts heeft het slachtoffer gecontroleerd waarna is besloten dat de ambulance met het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle is gereden.
De trauma arts ging niet mee met de ambulance waarna de traumahelikopter opsteeg en terug vloog naar de vliegbasis. De politie heeft ter plaatse nog onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.
error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!