Geweld tegen hulpverleners moet celstraf in plaats van taakstraf zijn

Het Nederlandse kabinet wilt dat het geweld tegen hulpverleners flink word aangepakt. Zij willen een celstraf in plaats van een taakstraf. Dat blijkt uit een wetsvoorstel van de ministers Dekker (voor Rechtsbescherming) en Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). ‘Dit is een belangrijke steun in de rug van alle politiemensen’.

Mishandeling

De afgelopen dagen werd Nederland opgeschrikt door 2 incidenten waarbij politieagenten werden mishandeld. Het ging mis in Roosendaal en Doetinchem. In Doetinchem stonden 8 agenten tegenover een groep van 50 man. De agenten werden getrapt en geslagen. Na de komst van versterking uit heel Oost-Nederland kon de rust worden teruggebracht. Vier raddraaiers zijn aangehouden.

 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!