Personen ademen rook in bij woningbrand Kraaienweg Apeldoorn

Bewoners van een woning aan de Kraaienweg in Apeldoorn Zuid werden in de nacht van maandag op dinsdag wakker van een woningbrand.

Brand in meterkast

Rond 00.30 uur brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in de meterkast. De bewoners lagen op dat moment al in bed te slapen maar konden tijdig hun woning verlaten. Ze belde direct de brandweer, zij kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst was er sprake van enige rookontwikkeling die vanaf de buitenkant van de woning goed zichtbaar was. De brandweer is met een hoge druk straal en een brandblusser naar binnen gegaan. De brandweer had het brandje in de meterkast snel onder controle.

Rookinhalatie

In de woning waren naast de bewoners ook een hond aanwezig. Ook deze kon tijdig in veiligheid worden gebracht. Voor twee personen, twee mannen kwam een ambulance ter plaatse. Zij hadden namelijk wat rook ingeademd. Na behandeling en controle in de ambulance hoefde zij niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft de woning geventileerd, evenals een naastgelegen woning. De brandweer kon nadat zij metingen hadden verricht op eventuele gevaarlijke stoffen retour.

Onderzoek

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Team brand onderzoek van de brand zal daar morgenochtend onderzoek naar doen. Voor de bewoners is stichting Salvage in kennis gesteld. De woning liep namelijk wel behoorlijke rookschade op.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!