Grote verkeersdrukte A1, boeren stoppen bij McDonalds Apeldoorn na lange dag

Honderden boeren verzamelden zich vanavond op de parkeerplaats bij de McDonald’s aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn.

De tractoren namen de parkeerplaats in beslag. Zo nu en dan vertrokken er weer groepen richting de A1 maar de lege parkeerplaats werd gelijk weer opgevuld door een nieuwe stoet tractoren.

Drukte

De boeren moesten na hun dagje Den Haag even wat eten voordat zij vertrokken richting Overijssel. De boeren kwamen voornamelijk uit deze provincie. Doordat de boeren over de A1 rijden richting Overijssel zorgt dit voor een vertraging tussen Apeldoorn en Hengelo door de boeren met hun tractoren.

Gratis

Op diverse plekken langs wegen kregen boeren gratis te eten en te drinken. Ook besloot een benzinepomp elke boer gratis 10 liter diesel te geven. Volgens toevallige passanten stond er op de A1 ook een lichtgevend bord waarop stond dat de boeren gratis wat te eten konden krijgen.

error: Inhoud is beveiligd!