Alerte buurtbewoners duwen brandende auto van oprit Apeldoorn

Dinsdagavond werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Meerkoetweg in Apeldoorn. Hier stond de voorkant van een auto in brand.

Alerte buurtbewoners

De brand werd ontdekt door buurtbewoners. Zij duwde direct de auto van de oprit omdat deze naast een woning stond geparkeerd. Ondertussen werd de brandweer gebeld. Zij kwamen met spoed ter plaatse evenals de politie. De buurtbewoners hadden ondertussen de vlammen al weten te doven. De brandweer heeft enkel nog na hoeven te blussen en de accu van de auto moeten ontkoppelen. De brandweer kon dan ook na een snelle inzet weer retour.

Brandstichting

De politie vermoedt brandstichting. Dit omdat de brand lijkt te zijn begonnen op het wiel. Ook trof de politie een flesje aan vlakbij de auto, het flesje had ook brand sporen. De politie heeft omstanders gesproken en een verklaring opgenomen. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!