[VIDEO] Zeer grote brand Krepel Houtindustrie Klarenbeek

Aan het begin van de middag is omstreeks 12:45 uur een zeer grote brand uitgebroken bij Krepel Houtindustrie aan de Kopermolenweg in Klarenbeek.

Afzuiginstallatie

De brand is ontstaan in een afzuiginstallatie, waar al het zaagsel vanuit de productie samenkomt. Er kwam veel rook vrij. De veiligheidsregio schaalde de brand op naar ‘zeer groot’, omdat het om een houtverwerkingsbedrijf gaat en dat grote risico’s met zich meebrengt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de fabricage van binnendeuren, binnendeurkozijnen en hang- en sluitwerk. De Veiligheidsregio heeft vier blusvoertuigen, twee watertankwagens en een watertransportsysteem ingezet.

Het personeel van Krepel is geëvacueerd. Enkele tientallen medewerkers houden zich buiten het bedrijf op, in afwachting van nadere informatie. Aanvankelijk ontstond er paniek in het bedrijf, omdat er iemand werd vermist. Daarom werd ook een ambulance opgeroepen. Een vermissing is inmiddels uitgesloten.

Opschaling

Al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand voor waterwinning. De brandweer van Twello, Apeldoorn, Voorst, Deventer en Klarenbeek werden hiervoor gealarmeerd met diverse wagens waaronder waterwagens en een hoogwerker.

Brand

Bij de brand komt veel rook vrij. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland raad mensen daarom ook aan ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. Rook is nooit gezond.

error: Inhoud is beveiligd!