Honderden mensen naar car meeting Apeldoorn

De politie heeft zaterdag een einde gemaakt aan een ‘car meeting’ van zeker enkele honderden autoliefhebbers op Runshopping center De Snipperling in Deventer. Die weken daarop uit naar de parkeerplaats van de Mediamarkt in Apeldoorn.

Parkeerplaats Deventer

Rond half acht stond vrijwel de gehele parkeerplaats bij de woonboulevard vol met bijzondere, getunede maar ook eenvoudige auto’s, die door het Facebook-account van ‘Car meet king’ (ruim 600 volgers) waren opgeroepen zaterdagavond naar Deventer te komen. Toen de politie meldingen van overlast kreeg, werden diverse toegangswegen afgesloten en verzocht het terrein te verlaten. ,,Dit is een evenement op de openbare weg waar geen vergunning voor is verleend. Het is dus illegaal’’, zegt de officier van dienst Rik Tinholt. ,,We proberen met de organisatie in contact te komen, maar niemand zegt die persoon te kennen.’’

Politie in actie

De auto’s konden ongestoord scheuren over de parkeerplaats, totdat de politie ter plaatse kwam. Die deelde alleen bekeuringen uit aan bezoekers die de snelheid overtraden, maar lieten rustige autoliefhebbers gewoon hun gang gaan om zich te vergapen aan getunede auto’s. Tinholt: ,,We zien autoliefhebbers, jong en oud, die uit Nederland en Duitsland hier samenkomen, maar dat zijn zeker niet alleen kwaadwillenden. Daarom vragen we ze op rustige wijze het terrein te verlaten.’’

Een tiener uit Twello, die anoniem wil blijven, genoot samen met zijn vader van het evenement voor de Leen Bakker en de Praxis. ,,Voor auto fans is dit heel tof om te zien. Ik volg het account op Facebook en zag de oproep voor Deventer, daar wilde ik graag naartoe.’’

Parkeerplaats Apeldoorn

In de loop van de avond dook er een nieuw bericht op Facebook op van ‘Car meet king’ op die autoliefhebbers opriep naar het parkeerterrein voor de Mediamarkt in Apeldoorn te komen voor de ‘afterparty’. En daar kwamen inderdaad tegen half elf enige honderden auto’s aan. De politie was daar ook aanwezig en nam de situatie van enige afstand in ogenschouw. Volgens een verslaggever ter plekke was er sprake van ‘een ontspannen sfeer’. Een deelnemer uit Oss zei dat er bij dit soort bijeenkomsten weinig bijzonders gebeurt: ,,Sommige jongens willen gewoon hun motor even laten horen of zetten de muziek aan.” De parkeerplaats van de Mediamarkt was op een gegeven moment geheel gevuld met auto’s.

Even na elf uur verlieten de eerste wagens het terrein weer, zonder dat zich noemenswaardige incidenten hadden voorgedaan.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!