Terugblik, jaar geleden na grote brand Karwei Apeldoorn

Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat in Apeldoorn Noord bij de Karwei aan de Laan van de Dierenriem een enorme verwoestende brand uit brak.

De brand

De brand ontstond de desbetreffende dinsdagochtend om 10:35 uur en al snel stond het complete pand in lichterlaaie. Gelukkig raakte er bij de brand niemand gewond. Echter brandde de winkel helemaal tot de grond af. De brand was tot in de grootste verte te zien. Op het moment dat het vuur ontdekt werd waren zo’n zes mensen aan het werk, daarnaast liepen nog tien à twaalf klanten in de winkel. De brand in de Karwei in Apeldoorn vond op een relatief rustig moment plaats.

Hulpdiensten

Voor de brand werden vele brandweerwagens, politie eenheden en ambulances opgeroepen. Het sein GRIP 2 werd ook afgegeven. GRIP 2: Doordat het ongeval een effect heeft op het gebied om het incident heen is verdere opschaling nodig. De politie heeft tijdens deze brand geassisteerd met een drone om zo vanuit de lucht een beeld te scheppen van waar de grote brandhaarden zich bevonden.

Opruimen

Op 12 december startte een gespecialiseerd bedrijf met het opruimen van het puin van wat ooit de Karwei was.  Helaas werd de ramplocatie ook geplunderd. Onder andere een tuinset ter waarde van €1.800 en tientallen tegels werden gestolen vanaf het terrein.

Wederopbouw

Ruim een jaar later is er op de rampplek een nieuwe bouw gestart. De bouwmarkt word even groot als voorgaand pand. Dit is verplicht volgens de verzekeraar.

Als alles volgens plan loopt met de bouw opent een compleet nieuwe Karwei begin 2020 haar deuren.

Grote Brand Karwei Apeldoorn

Grote Brand Karwei Apeldoorn
De brand was allesverwoestend.
error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!