Fietser aangereden door auto Apeldoorn

Op de kruising Gildenlaan – Eglantierlaan in Apeldoorn heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietsster. De fietsster raakte hierbij gewond.

Ongeval

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur. Een automobilist zag de vrouw die met haar fiets de weg over wilde steken te laat waarna een botsing niet meer kon worden voorkomen. De vrouw kwam hard ten val en raakte gewond. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht waarna zij met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist, een oudere man, kwam met de schrik vrij.

Verkeersopstopping

Vanwege het ongeval kon het verkeer enige tijd geen gebruik maken van de rijbaan richting het winkelcentrum. Dit zorgde voor een verkeersopstopping. Een toevallig passeerde verkeersregelaar bedacht zich geen moment en hielp de hulpverleners met het regelen van het verkeer zodat zij zich bezig konden houden met het slachtoffer en de automobilist.

Nadat het ongeval was afgehandeld werd de weg weer vrijgegeven. Over de ernst van de verwondingen van de fietsster is niks bekend.