[VIDEOUPDATE] Enorme ravage na mogelijke straatrace Deventerstraat Apeldoorn

Op de kruising Deventerstraat – Burg. Jhr. Quarles van Uffordlaan heeft zaterdagavond rond 00.00 uur een heftig ongeval plaatsgevonden tussen vermoedelijk drie voertuigen aldus de politie.

Straatrace

Twee auto’s kwamen op de kruising frontaal op elkaar nadat vermoedelijk een van de auto’s aan het straatracen was met een andere auto en op de andere weghelft reed. De Volkswagen Up reed vervolgens frontaal op de Volvo waarin twee personen zaten, een man en een vrouw. Zij werden door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel kunnen zij hun auto afschrijven want deze was na de botsing total loss.

Aangehouden

De inzittende(n) van de Volkswagen UP, zette het na de aanrijding op een lopen. Volgens de politie is er een persoon aangehouden. Maar volgens omstanders en getuigen zouden er meer personen in de auto hebben gezeten. Ook zou er nog een derde auto bij zijn betrokken welke met de Volkswagen aan het racen was vertellen omstanders, zij hebben dit ook bij de politie verklaard. Deze sloegen na de botsing ook op de vlucht. De politie startte direct een zoekactie naar deze personen.

Niet veel later werd er op de Welgelegenweg na aanleiding van tips het derde voertuig aangetroffen met forse schade.

De kruising werd volledig afgesloten, brokstukken die verspreid op de weg liggen, een stoplicht die omver is geklapt en de twee zwaar beschadigde voertuigen zeggen hoe groot de klap is geweest.

De politie start een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval, de omgeving is afgezet met linten.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!