[VIDEOUPDATE] Grote brand in fabriekspand Eerbeek

Aan de Enkweg in Eerbeek woedt op dit moment een zeer grote brand in een leegstaand fabriekspand.

Grote brand

Omstreeks 18:50 uur werd de brand al snel als middelbrand gemeld. Meerdere brandweerkorpsen waaronder die van Apeldoorn en omliggende korpsen zijn ter plaatse. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland woedt de brand in een pand van Smurfit Kappa dat half leeg staat, maar deels nog gebruikt wordt voor drukwerkproductie. Een naastliggende hal vol pallets wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de brandweer.

Opschalen

Omstreeks 19:53 werd de brand opgeschaald naar het sein GRIP 1. Uitleg GRIP 1: Bronbestrijding. Incident van beperkte afmetingen. Afstemming tussen de verschillende disciplines nodig. Ook is er een ambulance opgeroepen om stand-by te staan.

,,Het is een fikse brand”, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. De brand is uitslaand op de bovenste verdieping van het pand.

Hinder

De hulpdiensten ondervinden hinder vanwege het vele aanwezige publiek in Eerbeek. De politie houd de mensen op afstand.

Niet te redden

De brandweer acht de kans klein dat het pand te redden valt. Volgens de brandweer ligt de hoogste prioriteit nu niet meer om het brandende pand te redden, maar om te voorkomen dat het vuur overslaat naar naastgelegen gebouwen.

error: Inhoud is beveiligd!