Verkeerschaos door werkzaamheden Ring Apeldoorn

De kruising Laan van Osseveld – Zutphensestraat is dinsdagavond grotendeels afgesloten. Het verkeer moet over een rijbaan en dat zorgt voor een behoorlijke verkeerschaos en files. 

Werkzaamheden

De reden is werkzaamheden. De afgelopen 5 weken stonden er grote buizen langs en boven de Zutphensestraat net nabij de kruising. Deze buizen waren tijdelijk aangelegd wegens werkzaamheden aan het riool. De buizen werden dan ook gebruikt als tijdelijke omlegging. Zo’n 1500 kub werd er per uur door de buizen naar de overkant van de weg gebracht. De werkzaamheden waren dusdanig afgerond dat de buizen weg konden. 

Chaos

Dit gebeurde dus dinsdagavond. De kruising werd afgezet met hekken en een grote hijskraan stond midden op de rijbaan om de grote buizen op te tillen en op de vrachtwagens te leggen. Omdat de kruising grotendeels was afgesloten werden verkeersregelaars ingezet. Zij zorgde ervoor dat er geen ongelukken gebeurde. Niet iedereen volgde het signaal van de verkeersregelaars op. Zo reed een automobilist door omdat hij het signaal niet snapte. Ook een scooterrijder en zijn bijrijder lagen bijna bij een auto op de motorkap toen zij het stopteken van de verkeersregelaar niet opvolgende en zo de weg overstak.

Hoelang de weg nog dicht blijft en het verkeer hier hinder door zou ondervinden is niet bekend. In ieder geval de gehele avond zullen zij nog bezig zijn. 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!