Twee containers in brand gestoken Apeldoorn

De brandweer heeft woensdagavond rond 23.00 uur tweemaal moeten uitrukken voor een containerbrand aan zowel de Arnhemseweg als de Uraniumweg.

Arnhemseweg

De eerste melding kwam binnen voor de brandweer bij de Arnhemseweg. Hier stond een bouwcontainer in brand. De container werd gebruikt omdat er bij een woning werd geklust. De brandweer had het vuur snel onder controle en geblust waarop zij retour konden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Uraniumweg

Niet veel later kwam er een melding binnen dat er een ondergrondse container in brand stond met papier aan de Uraniumweg. De brandweer was ook hier snel ter plaatse maar kon niet echt wat doen. Zij moesten wachten totdat Circules met een vrachtwagen de container had geleegd in een grote bak. Dit zodat de ondergrondse container niet vol liep met bluswater. De brandende resten werden in de bak door de brandweer afgeblust waarna de klus voor de brandweer er in ieder geval op zat.

Onderzoek

De politie kwam ook ter plaatse omdat een bewoner had gezien dat iemand vlak voor de brand weg liep bij de container. De politie is dan ook op zoek naar deze man. Zij hebben van de getuige een verklaring opgenomen waarna zij een rondje gingen maken door de wijk om te kijken of zij deze persoon nog ergens zagen lopen. Voor zover bekend is deze niet meer aangetroffen.

De politie bekijkt nog of er een verband is tussen beide branden die nog niet binnen een kilometer van elkaar vandaan waren. Maar houdt dit scenario zeker open. Ook wordt dus niet uitgesloten dat beide branden zijn aangestoken.

error: Inhoud is beveiligd!