Grootschalige controles Apeldoorn en Loenen

De politie hield zaterdagavond op meerdere plekken in Apeldoorn een alcoholcontrole. Hierbij werden zo’n 10 a 15 personen betrapt onder het rijden met drugs of alcohol op.

Loenen

De politie startte de controle op de Eerbeekseweg in Loenen. Daar werden zo’n 6 bestuurders betrapt. Zij kregen van de politie een rijontzegging en een boete. Ook kregen meerdere bestuurders een waarschuwing voor gebreken aan het voertuigen zoals verlichting.

Apeldoorn

De politie ging daarna verder in Apeldoorn. Op de Molenstraat- Centrum werden meerdere bestuurders betrapt waaronder een scooterrijder. Deze kreeg van de politie een rijontzegging en moest door zijn moeder worden opgehaald. Ook kreeg hij een boete.

Tijdens de controle werden ook meerdere fietsers aangesproken op het rijden zonder verlichting. Een fietser had geen achterlicht en fietste met zijn telefoon in de hand. Hij werd door een motorrijder staande gehouden en kreeg een boete voor het rijden met een mobiel in zijn hand. Ook een scooterrijder werd aan de kant gezet omdat zijn achterlicht het niet deed. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en moet zijn achterlicht laten maken. Bij deze controle werden ook meerdere automobilisten betrapt onder het rijden van drugs. Zij werden door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een GGD arts een bloedtest afnam.

Deventerstraat

De politie ging nadat zij de controle hadden afgerond naar de laatste locatie aan de Deventerstraat – Stationsstraat. Hier werden in een uurtje tijd zo’n vier bestuurders betrapt op het rijden met alcohol op. Zij kregen en boete en een rijontzegging.

Ook hier werden meerdere fietsers gewaarschuwd voor het rijden zonder licht. Ook werd een scooterrijder aan de kant gezet. Deze moest mee naar het politiebureau. De reden hiervan is nog onbekend.

De politie kijkt terug op een geslaagde actie.

Foto’s LDG Fotografie

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!