Politie doet inval in woning Apeldoorn

De politie heeft vanochtend een inval gedaan bij een pand aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn. Daarbij is de bewoner aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in De Sikkel in de nacht van zondag op maandag. Eerder werden al vier anderen opgepakt.

De politie ging het pand binnen met een speurhond. De politie doet momenteel nog steeds onderzoek in de woning. De leeftijd van de man wil de politie in verband met de privacy niet naar buiten brengen.  

Wat is er aan de hand?

Om een naastgelegen pand zijn hekken geplaatst. Dat pand staat naast autobedrijf De Maat, maar dat bedrijf stelt nadrukkelijk niets met de kwestie te maken te hebben. De garage verhuurt het bewuste gebouw als woning aan particulieren. ,,Wij staan er ook van te kijken’’, zegt een woordvoerder van De Maat.

Conflict

De politie pakte maandag al vier verdachten (24, 26, 27 en 28 jaar oud) op voor de schietpartij in Apeldoorn. Twee van hen raakten gewond bij het incident. De betrokkenen kennen elkaar. Vermoedelijk maakt de schietpartij deel uit van een langer lopend conflict in de relationele sfeer. De politie onderzoekt nog of deze schietpartij verband houdt met de schietpartij van vorige maand in de Gentiaanstraat.  Alle vier de mannen zitten nog vast.

error: Inhoud is beveiligd!