Ridouan T. aangehouden in Dubai

De Dubai Police heeft maandag 16 december in Dubai de voortvluchtige Ridouan T. (41) in een woning aangehouden. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie (OM). Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden.

Internationaal gezocht

Ridouan T. werd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor informatie die zou zorgen voor de aanhouding van Ridouan T. was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd. Door het Landelijk Parket van het OM wordt aan Dubai de uitlevering gevraagd van Ridouan T. De procedure hierover zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen.

De aanhouding van Ridouan T. is te danken aan niet aflatende inspanningen van de Nederlandse politie en intensieve internationale samenwerking met de politie van Dubai. Hun hulp was essentieel. “Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai”, zegt korpschef Erik Akerboom, die zijn dank heeft overgebracht aan zijn ambtgenoot in Dubai.

Het Landelijke Parket in Nederland vraagt om uitlevering.

Persconferentie

Om 18:00 uur houdt de politie in Driebergen een persconferentie over de ontwikkelingen rond de aanhouding van Ridouan T.

Bron: Politie.nl

error: Inhoud is beveiligd!