Meerdere grote controles in Apeldoorn

De politie heeft tweede kerstdag meerdere grote controles gehouden op alcohol. De controles werden gehouden omdat veel mensen een drankje hebben gedronken bij familie of vrienden en vervolgens toch wellicht achter het stuur kruipen.

Controle Jachtlaan

De politie begon de controles op de rotonde bij AGOVV. Automobilisten werden vanaf alle kanten gecontroleerd en moesten dus blazen. Geen van deze automobilisten had te veel alcohol op. Wel zaten er een stuk of 10 tegen het randje aan. Zij hebben dus wel een waarschuwing gekregen maar mochten hun weg vervolgen. Wat wel opmerkelijk was, was dat twee automobilisten dachten dat zij het fietspad moesten nemen om de rotonde te nemen. “Het navigatiesysteem zei hoe ik moest rijden dus ik volg dat” was het excuus van beide automobilisten. De politie heeft uitgelegd dat die soms niet altijd meer even up to date zijn en dat ze dus soms je de verkeerde kant op sturen. De controle liep rond 17.00 tegen zijn einde.

Controle Aluminiumweg

De politie hervatte de controles tegen 19.00 uur. Automobilisten die vanaf de Laan van Westenenk de Aluminiumweg op wilden rijden of andersom werden gecontroleerd. Twee bestuurders werden hier gesnapt. Een voor te veel alcohol op achter het stuur. De andere voor het gebruik van verdovende middelen achter het stuur. Deze persoon is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een bloedtest werd gedaan. Ook hier zaten meerdere mensen net op het randje. Rond 21.00 uur eindigde agenten hier de controle en herpakte zij deze op de rotonde van de drie maagden in de Maten.

Alle automobilisten die vanaf de Laan van Maten of de Matenpoort kwamen moesten blazen. Ook hier waren twee automobilisten de klos. Een daarvan had te veel alcohol op. De andere had vermoedelijk drugs of alcohol op maar had nog iets aldus een agent. De man werd in ieder geval aangehouden en moest mee naar het bureau.

De politie sloot rond 22.30 uur de controle en kijkt terug op een geslaagde dag. Alhoewel er maar 4 personen zijn betrapt, betekent dit wel dat de andere 1000 automobilisten zich netjes aan de verkeersregels hielden en geen drank op hadden zoals het hoort.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!