Brandend busje gevangenis Zutphen, ontsnappingspoging verijdeld

De politie is vanochtend met meerdere eenheden ter plaatse gegaan bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Zutphen. Rond 10:50 uur kreeg de politie een melding van een brandend busje dat op het terrein van de instelling stond. Het lijkt erop dat er een georganiseerde uitbraakpoging is gedaan.

Politie-embleem

Meerdere personen hebben geprobeerd om in te breken, maar die poging is verijdeld. De politie is direct op zoek gegaan naar deze personen. Daarbij is nauw samengewerkt met de Duitse politie, de Landelijke Eenheid, recherche, de Dienst Speciale Interventies (DSI) en de Koninklijke Marechaussee. Diezelfde middag zijn vier personen aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij deze vermoedelijke uitbraakpoging.

Bij de PI is het gebied ruim afgezet geweest door bewapende agenten. Dit voor de veiligheid van de situatie en het onderzoek dat gaande was. Ook is er een politiehelikopter ingezet.

Geruchten

We horen veel geruchten over wie de personen hebben geprobeerd uit te breken en hoe ze dat hebben gedaan. Op dit moment doen we daar onderzoek naar en kunnen we geen mededelingen doen. Er is niemand ontsnapt uit de gevangenis.

error: Inhoud is beveiligd!