40 huishoudens zonder water na waterleidingbreuk Apeldoorn

Zo’n veertig woningen in en rondom de Einsteinlaan in Apeldoorn-Noord zitten voorlopig zonder water. Een breuk in de waterleiding zorgde in die straat voor flinke wateroverlast. Vitens heeft de hoofdleiding inmiddels afgesloten.

Het water kwam uit de stoep omhoog, waarna op die plek een flink gat ontstond. Het leidingwater stroomde door de straat, de tuinen in en achter de huizen langs. Door zand voor de deur te leggen, voorkwam de brandweer dat een woning dicht bij het gat binnenshuis wateroverlast zou krijgen.

Een monteur is inmiddels ter plaatste om de breuk te herstellen. Vitens verwacht dat de breuk om 20.00 uur weer verholpen is, en dat daarmee de waterdruk ook weer hersteld zal zijn. Advies is wel om de kraan daarna eerst even door te laten lopen.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!