Brand op WC Basisschool Thorbeckestraat Apeldoorn

Leerlingen van basisschool Koningin Emmaschool aan de Thorbeckstraat in Apeldoorn stonden woensdagochtend enige tijd in de kou nadat er brand was ontstaan in een van de toiletten.

Toiletten

De brandweer en politie waren snel ter plaatse. Leraren hadden ondertussen de school al ontruimd. De brandweer had het vuurtje snel onder controle. De brand woedde in een apparaat waar papier uit komt waar je je handen mee af kunt drogen. De brandweer heeft het apparaat naar buiten gebracht. 

In het school gebouw hing enige tijd behoorlijk wat rook. De brandweer heeft het pand lange tijd geventileerd waarna zij retour konden. De ambulancedienst heeft twee medewerkers gecontroleerd omdat zij rook zouden hebben ingeademd. Zij zijn na controle overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere onderzoek. 

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Volgens omstanders zou het vermoedelijk gaan om brandstichting. Leerlingen van groep 3 tot en met 8 werden opgevangen in de Meester Lugtmeijer school.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!