Reeks ernstige misdrijven houdt Apeldoorn in zijn greep

De afgelopen maanden werd Apeldoorn opgeschrikt door meerdere ernstige misdrijven. Schietpartijen, steekpartijen en overvallen hielden de handen van nieuwe Burgemeester Ton Heerts vol.

Incidenten

Sinds het aantreden van Ton Heerts als Burgemeester van Apeldoorn waren er al schietpartijen aan de Gentiaanstraat en De Sikkel. Daar werden kogels afgevuurd midden in woonwijken. Maar ook steekpartijen op klaarlichte dag zoals bij een Chinees afhaalrestaurant aan de Zwolseweg en redelijk recent nog een steekpartij aan de 1e Wormenseweg.

Burgemeester

Al deze incidenten doet wat met de burgemeester. “Ik ben uiteraard geschrokken en dit wil ik niet in mijn stad en gemeente. We zitten er bovenop” laat Ton Heerts aan De Stentor weten. Er word wel zeker wat gedaan met deze incidenten. Zo is er vaak een overleg met de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie.

Vlak na de overval op de Assos Juwelier afgelopen zaterdag stuurde de burgemeester meteen zijn eerste Tweet de deur uit:

Social Media

Op Social Media heerst voornamelijk ongeloof onder de bewoners van Apeldoorn. Ze vragen zich af wat er aan de hand is. “Het lijkt wel alsof het geweld van de Randstad naar ons Apeldoorn komt.”

error: Inhoud is beveiligd!