Boerenprotesten in Gelderland

Boze boeren protesteerden dinsdag aan het einde van de middag weer op verschillende plekken in de provincie. Er kwamen meldingen binnen uit onder meer Apeldoorn, Arnhem en Winterswijk.
In Apeldoorn parkeerden boeren hun trekker in de buurt van De Naald. Ze uitten op deze manier hun ongenoegen over kabinetsmaatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

In de berm langs de kant van de weg en in de middenberm stonden vele tientallen trekkers, de vlaggen van Farmers Defence Force wapperden in de wind. Op de trekkers zaten boeren die met deze zogenoemde flashmob duidelijk wilden maken dat zij er nog altijd zijn en dat ze ook nog steeds boos zijn.

In de afgelopen dagen reden de boeren al door Gelderland om onaangekondigd op te duiken en zich zichtbaar langs wegen en op bruggen te positioneren. Het moeten publieksvriendelijke acties zijn, laat een woordvoerder weten. Om de aandacht weer te vestigen op hun problemen.

Boeren